Mac 25, 2011

prE-wEd phOtOshOOt


hamik..wajahku di tata rias (ayat xngalahkan)...kalo korang nak kate xlawa persilakan..kalo nak kate lawo pun dipersilakan..ni bukan sengaja nak makeup..ini adalah tugasan sebelum majlis perkahwinan..hahah..ini adalah bersempena acara per-wed yang telah diadakan di putrajaya.. sangat letih jadi model..tapi aku yang beria2 makeup.en tunang ilek je ngan wajah die tu..bukan selalu nak gedikx kan..sekali sekala..ape salahnye..so kalo uolss berminat nk makeup seperti diriku yang cantik itu..silakan menghubungi kakak comey ini..caj yang best dan berbaloi2...lalala..

seterusnye we all pun membuat aksi2 gedik di putrajaya tanpa memikirkan pandangan serong orang kt putrajaya tu..sangatlah panas ketika itu kerana we all stat shoot pukul 6.00 petang..katenye nak gambo sunset..wahai abg photographer..kami ni bukan kulit cerah..ala2 nigel jugak ini..tapi Ok r..at first..mampus tergelak2 nak posing..bayangkan korang kene stay pandang mate kekasih korang agak lame..adoiiii..xpenah dibuat dalam idup aku camtu..pastu abang tu pun join gelak sebab da tengok aku gelak cam orang gile..SIYES i tell you..sangat memalukan ketika itu..da gediks2,we all rest dari kul7.30 sampai kul8.30..melampau la time maghrib pun nak posing..kang sia2 ade gambo cik langsuir pulak..sile jauhi diriku ye cik lang...after 8.30 pm we all sambung lagi berposing..kalo aku jadi abg tu mest rase cam nk muntah..tapi die ilek je..n sangat SIYES aku dan en tunang da penat giler2 nak posing..sampai senyum pun jadi FAKE..lupe lak nak cakap theme for our pre-wed is kasual je..so we all jus wear shirt n jeans...sangat sempoii..tapi posing beria2..

setelah rase cam da tak buleh nak senyum..finally settle la task we all untuk aritu..wahhhhhhh..sangat lega..we all sangaaaaattt penat hokey..time kasih kepada abg photographer..kalo die tak guide..mahu gambo tegak je we all ni..(sy xreti nak gediks)..akhir kate..aku dan en tunang sangattt gediks pada hari tersebut (dipakse

*tiade kesabaran mahu menantikan hasil gambar2 tersebut.. :-)
Enhanced by Zemanta

Mac 15, 2011

bErgAmbO sAkAn

kan sudah ku kate pada entry sebelom ini..xtvt pada hari ahad tersebut ialah bergambo di putrajaya...hahah..makanye we all sedare yang berade di bandaraya berkumpul di putrajaya..sajer nak tangkap gambo (cam xpenah g putrajaya je kan)..tak kire nak jugak bergambo sakan ..agak kurang best,,coz at that time..masjid putra yang kat lapangan tu tengah renovate ape ntah..kurang tempat utk bergambo..heheh..cam artis lak rase..tiap posisi di snap oleh tuan photographer itu..huhu..En Tunang pun jadi mangse kegedikkan diriku..wahwahwah..sesekali kegedikkan..selepas dihalau oleh sang penjage jambatan warisan itu..barulah kami pulang..(kalo x,selagi boleh nak tangkap gambo) so...inilah die beberape ulas gambo yang ditapis tahap kelawaanye untuk tatapan korang (bajet ade peminat)..

*special credit to AMIE





Enhanced by Zemanta

pErsAndIngAn sEdArA sAyA-13.03.2011

weekend lalu amat bizi..sabtu dengan majlis pertunangan..ahad pula majlis persandingan sepupu2 ku tercinta (cewah)..makanye ramailar yang berkumpul dirumahku..hoye2 sangat seronot pabile wan ku berade di rumahku..my sugar nany..hahah..long time no see kak bed..pertunangan pada hari Sabtu bertempat di Jinjang Utara(tiada gambar lagi yg diupload)..kemudian majlis persandingan sepupu lagi sorang kt Gombak (curi gambar kt Iksan nye FB)..pasangan pengantin ini merupakan pasangan tentera..makanye persandingan mereka adalah di bawah pedang..sangat teruja..cam nk kahwin ngan tentera lak secare tetibe..(tapi toooo late..sudah ade calon)..selepas bermakan2 dan bergembire menangkap gambo..sumenye pulang dan meneruskan xtvt ke putrajaya pulak..xtvt bergambo :-) i LIKE

Mac 05, 2011

prEsEntAtIOn

arini aku merupakan top 10 yang bertuah sebab kene uat presentation dalam kelas Marketing Communication ..kenape bertuah? (normally orang xnk become 1st 10 kn)..hehehe..diz is bcoz sape yang present awal dapat markah dengan rela tanpe prejudis dari lecturer sebab advantage for us coz present awal...huhu..besh2..I LIKE my lecturer..so we all dikehendaki present any commercials ads yang kami pilih dalam youtube..and then explain nape pilih ads tu,ape kelebihan n kekurangan ads tu dan berbagai2 lagi nak kene present..tp the best part aku present xsampai 5 minit pun kot.. bukan terlalu hebat.tetapi tetibe xde idea.selalunye pantang uat presentation banyak je idea aku ni mencurah2 nak cakap..adakah kerana orang sebelah aku xdatang kelas arini? (beliau ade kursus)..papepun yang penting aku da settle uat individual presentation tu..hahahah..jage2 kepada mereka yang xbuat presentation..looks like our lecturer tu fussy nk bugy marks..terselamatlah diriku.. :-) so..mari enjoy the commercial ads yang aku present dalam kelas tadi..for me this ads very funny and meaningful.. 

ENJOYS :-)


video


Enhanced by Zemanta