Disember 30, 2010

bEshhhhhh



Hari indah berlalu..ingin kutitipkan sedikit perbualan mahupun secebis perkataan yang terbit dari mulut2 sahabatku yang berada diwaktu kejadian..masih terngiang2 di telinga dan membuatkan aku tersenyum sendirian :
  •          Diriku
  •          Tunangku
  •          Wahida
  •          Fahmy
  •          Azie
  •          Diana
  •          Apis

*Diwaktu makan malam bersame berdekatan kedai MokNak.C’Fahmy telah meminta nasi tambah.Lalu beliau menindih pinggan kedua di atas pinggannnye yang pertama.Lalu dengan selumber aku sound “oit jangan tindih pinggan nanti kau akan dicurangkan”,lalu pinggan dialihkan..kemudian Apis pulak menambah dari sudut sukar “ko tindih je pinggan tu,nanti engkau yang akan jadi curang” …. kejadian yang berlaku telah membuatkan Wahida menjeling kearahku..ape salahku?

*malam tersebut en tunang meminta apis membawa baju kami yang tertinggal di homestay.Lalu en tunang berkate kepada apis “bawaklah Diana sekali malam ni lepak dengan kiteorang” lalu Apis membalas “Diana tak boleh keluar malam,die darah manis,aku tak manis lagi” makne yang tersirat disitu dapat aku ungkaikan bahawa apis masih perasan dirinya single n available..

*perbualan ini dipetik ketika kami berada di tepi pantai Teluk Cempedak …(perbualan antara apis dan Diana) “B,kalo ape2 jadi antara B ngan Honey..barang2 camne?” dengan pantas B nye membalas “pulangkan”…apis sangat kejammmmmm..

*selepas penat memandu..kami mengambil keputusan untuk makan MCD di Genting Sempah..last kopek berseronok n berchit chating ngn rakan2..da nak balik bersalam2..sambil mencampakkan azie ke kereta Wahida …maka terbitlah pesanan aku kepada Wahida sebelum memandu pulang “nanti kite jalan2 lagi..tp aku nak jalan2 ngan Fahmy je..taknak laki lain”  lantas mata Wahida menjeling tajam kearahku sehingga menampakkan contact lens nye yang  mahu tercabut..AWAS….

*setelah berbincang dan berdiskusi penuh dengan pihak juri..perkataan mahupun perbualan terhebat sepanjang di kuantan ialah “Pengat,Hangat,Menyengat dan Terhebat”

Disember 19, 2010

AhAd InI

ahad menjelma kembali...perut da muak menahan kesakitan..oh my stomach..sile baik dengan segera..untuk pengetahuan kalian..hampir 3 hari berturut aku duk menghadap bubur je.hadoiii..naik muak lak aku dibuatnye..yang kayer sape? ANI SUP UTARA jugak..tp ape leh buat..kuturutkan sahaje arahan doktor..kalo tak..da lame aku lantak fastfood or wat so ever..




tp syukut Alhamdulillah semakin pulih..tidak kerap ke toilet membunag sisa toksik..hahah..cube lah petua dari orang dulu2..buat air teh o pekat2..kalo leh tanpa gula..kemudian minum dengan senyuman..Insyallah akan beransur pulih..sooo..hari senin buleh r mulekan kerja di opis..lalalalalala..

Disember 17, 2010

jUmAAt ini



kruk..krek..kruk..krek..(bunyi apekah itu?)..itu bunyi perut mintak g toilet pada pukul sekitar 2pagi hingga 6pagi..pekejadahnye sume ini..kuturutkan kemahuan perut sambil mate terpejam..gile pemalas..ngah sakit perut pun masih mementingkan ngantok..at last bangun 6.30 pagi n decide aku kene pergy klinik untuk siasatan lanjut..setelah pemeriksaan dilakukan..maka berkatalah doktor tersebut:

v
v
v
v
v
v
v
v
v

"you ni cik liza cirit birit..I bugy MC..makan ubat n rest kat umah"

lalu pulang dengan hati untuk berehat saje dirumah..tapi malangnye..baru setengah jam berehat akal memikirkan untuk ajak mak g nilai dengan tujuan nak carik souvenir time kawin nanti..lesgoooo (balas mak ani lak)..so meneruskan niat dua beranak maka sampai la we all di nilai..dari satu kedai ke kedai lain..mencarik harga terendah..lat sekali jumpe barang yang dicarik..OK..dah tak larat nak pusing2 nilai tu..terus order n letak deposit..oWhhhhh my money..begitu sahaja engkau pergy meninggalkan aku.

kembali pulang ke tempat asal dua beranak..haha..terus mandi manda n bersiap nak pergy dinner dengan budak2 opis lak (bos aku msg suruh join the dinner hokeYY)..so..berSTIMBOAT di seoul garden..makan tanpa memikirkan perut yang kesakitan..makan banyak2..last sekali masuk toilet muntahhhh..rugy makanannnnnnn..40 hengget ..tp ape nak buat..mmg takde rezeki..so after da terdampar sumenye pulang ke tapak berpaksi masing2..have a nice weekend  :-)


Enhanced by Zemanta

Disember 14, 2010

UcApkAn mAAf


Jika seorang wanita itu menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.
Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.
Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Tiada lagi rasa egonya,
Lelaki,
jika seorang wanita pernah menangis kerana dirimu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.
Lelaki,
jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mempersiakannya.
Mungkin kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya….
Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?
Fikirkan….
Wanita mana lagi yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan kerana dirimu..
Dia menangis bukan karena dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan
simpati atau rasa kasihan.
Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam
sudah tidak mampu bagi dirinya,
Lelaki,
Fikirkanlah tentang hal itu.
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.
Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau
lakukan untuknya.
Hanya kau yang tahu jawapannya..
Pertimbangkanlah, kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mohon ‘MAAF’!!

Disember 13, 2010

bErcAmpUr bAUr

ahlan wasallan rakan2 ku..bajet cm ade je nk bace blog aku ni..LTNS (long time no see)..almaklumlah..sangat bizi orangnye sekarang nie..sejak bergelar wanita kedua UOB..hahah.situasi hati pada ketika ini ialah  ;

sakit hati+nyampah+hepy+terluke=satinyamhepke

nak tau ape kesebabnye?1st sekali ade somting bad happened dalam family besar aku,nyampah sebab ade somting happened kat opis tadi,hepy pulak sebab dapat result exam yang sangat beshhhhh,terluke pulak sebab dilukekan larrr..kene toreh ngan pisau belit..adoi terlampau pedih lak kalo dibayangkan..xmau r..di hiris pisau tumpul..




ape pun yang jadi..hidup mest diteruskan..takkan nk terjun dari balkoni bilik lak kan. (padahal 1 tingkat je)..semoga ALLAH kurniakan kesabaran+ketabahan yang tinggi dan sentiase doakan sumenye dipermudahkan..sile doakan untuk saya kawan2..akhir kate..mari kite tido :-)

November 30, 2010

frIENds

enjoyINGGG





Yabedabeduuu...(amboit..ati banyak senang..jantung banyak girang)..life after exam memang camni..mest fully utilized kehappyannye..1st week of enjoyness is going to MAHA..tempat kejadian ialah di MAEPS,Serdang..kalo tak tahu jalan sila angkat telepon dan terus kol aku..aku tau directionnye..huhu..perasaan angkuh telah terjadi di sini..

Munculnye waktu serta ketika pada hari Sabtu..aku serta beliau+Mak beliau+Adik beliau menuju ke MAHA..walawehhh panaszzzzz giler..ini bukan main-main..ini memang betol2 panas..tersirap+menyirap+mengecil mata coklatku menahan kepanasan..cewaHHHhh…ku letakkan kaca mata hitamku di mataku (takkan kt leher lak nak pakai spek mate itam kan)..so..bermulalah kembara jalanan di dalam kepanasan dengan kereta yang terlalu banyak..1st sekali ke hall makanan..best..sampai je terus makan2..beliau singgah di stall PAHANG..makan nasi campur..lalu aku beli murtabak mengkesan,Pekan..katanye murtabak yang sangat glamer kt Pekan,Pahang..rase? biase je rasenye..tapi ade r sedapnye jugak..

Kemudiannye,terus menuju ke hall2 yang seterunya..melihat dan terus merase sume mende yang di offer..tak lupe nak mention kat sini..tibe2 ujan di kala melawat dari satu hall ke hall yang lain…redahhhhhhh..kepenatan+keletihan lalu menyuarakan sudah tiba masanye untuk pulang ke rumah..yahhhh..sangat lenguh kaki ini..kalo mak beliau takde leh gedik2 cakap lenguhhhhhhhh....(silap2 aku kene campak ke tasik UPM tu nanti)..ahaks..peace!!!..pas anta mak beliau pulang ke rumah..we all sambung berdating ke leisure mall lak..layan NGANGKUNG..ermmm..cite ni agak kelakar..tp bese2 je kelakarnye..papepun..enjoys moreeeeee !!!

November 26, 2010

AdA cAdAngAn mAhU kEmAnA?

weekend hampir menjelma...cehhh..cm hape je ayat aku tu kan..harussss..sekarang ni adalah bulan madu untuk seorang "AKU" yang bergelar pekerja+pelajar.Boleh dikatakan sebulan aku akan bercuti untuk pembelajaran.the whole december. exam da tamat..so focus untuk kerje je (kengkunun fokus ok)Dalam mase sebulan ni,aku akan penuhkan xtvt sampai lebam..xkire r..walaupun sekadar jenjalan belakang umah sekalipun..yang penting tajuknye ialah kuar dari umah.OK..sok da start weeekend enjoy yang pertama..

.....kemanakah mahu pergi?.....
.....anda ada cadangan bernas?.....
.....sebelom itu disertakan terma dan syarat2 nye.....

  • mestliah xtvt yang balik hari (maksudnye tidak singgah tido di mane2)
  • kos yang sangat munasabah
  • pilihan tempat makan yang TERLALU banyak (sila tengok size perut aku)
  • boleh menaiki motorsikal mahupun kereta ke tempat tersebut
  • mempunyai view yang agak cantik dan indah (beliau suke posing)
  • besh kalo ade jual barang2 yang murah as low as RM15.90 sepasang kasut (harus kasut keutamaanku)
  • tidak melalui sekatan tol yang terlalu banyak (sebing ok)
  • mempunyai stesen minyak  shell n petronas
  • mesin ATM yang banyak (kalo buleh UOB sekali)
  • kalo leh tempat tak berape ramai orang (leh consider kalo ade jual barang murah)

Ok.demikian la ku titipkan terma dan syarat2 nye..ade cadangan? sile angkat kaki lalu sepak ke dinding.. :-)

November 24, 2010

kEjAdIAn sElEpAs lAst ExAm

horayyyy..tamat r sudah exam aku pada semester ini..sangat hepy bertambah terpancar kegembiraan..rasenye cam nk melompat dari tingkat 11 ke tingkat 16..pastu sakitkan hati orang lain yang tak abis exam lagi..pe nak buat..da nasib korang..huhu..jahaaaatt sungguh aku ini..bukan selalu seh..ok..aku yang merasekan diri hebat hanye menjawab soklan dalam mase satu jam setengah je,padahal mase yang diperuntukkan adalah 3jam..ape nk jadi?ini adalah akibat keadaan bilik peperiksaan yang sangat sejukk..sangat tak tahan nak kencing..lalu kemas2 n terus chaloz..messaging En Tunang untuk mengambil aku di tempat kejadian...(die akan ambik cuti setiap kali aku exam hokey,kasih sayang disitu)

ok..first sekali menyetelkan sesuatu yang perlu di setelkan segera..kemudian cergas ke beranang untuk memulangkan business plan kepada En maizul..tetapi malangnye En Maizul tiada di tempat kejadian..ku letakkan sahaje di atas kerusinye lalu ku pergi meneruskan perjalanan ke ibu kota..ngak tahu kemana mahu pergi..wayang takde yang best..lalu pergi wangsa walk sahaja..jenjalan,membeli belahkan diri..lantas menuju ke carefour lak..sambung membeli belah dan seterusnye menuju ke mesin ATM untuk mengabiskan duit..finally g masuk dalam carefour untuk surbey barang elektrik..nak dibeli skang xde duitnye..so surbey dulu..ape kater surbeyyyyyy? surbey kate 3 barang (peti ais+mesin basuh+TV=RM3000++)..wahai barang2 yang ku surbey..nanti ade duit kami datang amik ko yerk..






pastu En Tunang ade special request untuk membeli ketuhar gelombang mikro..tujuan? nak suh aku yang malas ni buat cookies cm kt famous amos tu..aku mmg rajin kan..!!!!



after da kepenatan n rase bergoyang lutut aku..we all pun perlahan2 meredah kesesakan jalan raya menuju ke taman medan..owwwwhh KL..kenape ko sentiase banyak kete je?..drive under preasure..hahah..owait..tatatititutu..

November 17, 2010

Hari Raya Aidil Adha




ku ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat Islam di dunia..jangan duk sibuk mengenang nak rayer je..sebalikye pikirkan berape banyak qurban telah kite lakukan sepanjang kite idup di muka bumi Allah ini..huhu..pesanan ini bukanlah untuk kawan2..juga untuk diriku sendiri.semoga kite semua sentiase dirahmati Allah..

November 13, 2010

jUmpE kEngkAwAn..bEsh sAngAt

Lepaking di rumah DD..sangat indah..berboraking with GG & DD..ahaks...smbil menghidangkan makan lunch+dinner yang simple n sedap hingga menjilat jari..banyak mende yang di borakkan..lame sangat we all tak jumpe..perangai masing2 still cam dulu jugak..tiada yang berubah..pas da siap masak2..time for makan..yuhuuuu..bestnye..terkenang zaman kt umah sewa dulu..


 after da kenyang sampai r masenye untuk desert..wahhhhhh..indah nye caramel DD yang menjadi igaun ramai ni..ingat senang ke nk dapat..siap tapaw balik rumah lagi tau..yumy2..tengkiu DD..lebiu..





ini r wajah tukang masak aku pada arini..terpancar kegembiraan selepas masak dan kenyang perutnye..hehhe..korang mmg best..will mis korang setiap mase..frenz forever


*Pesanan penaja....Thanks kepada beliau kerna membawa aku berjalan2 pada hari ini seterunye membawa aku menghiburkan hati berlepaking ngn kawan2 ku..

November 11, 2010

trAInIng sEhhhh

yoooo...aku attend training for two days..actually this is "self mastery" training..it's more to self motivation course...so here we are at Learning & Development Centre at UOB pudu..near to time square maaaaa...uishhh..dont ever think dat i'll go to the times square while the training is on..I'm motivated person ..hahah..ok..our trainer is Mr Boey..beshhh seh.. have a lot of experience..no high education but have high experience..aku pun nk jadi cm die gak..bugy talk kt staff2 tempat keje...masyuk kot..



at the end of the class today..trainer tu suh we all draw our mission using buncho...opssss...aku mmg lor tersangkut bab drawing ni..tp xpe..aku boleh lakukannye..huhu..ini akibat terlalu motivated r nie..ni r antara hasil2 lukisan dari group member aku..layanszzzzzz









mest korang tertanye2 which one is mine rite?..ku malu.....hahah..jeng2 inilah die dari pelukis terkenal UOB..taraaaaaaaaaa...tepukan gemuruh untuk diriku




November 07, 2010

perGHHh..



 "..kadang-kadang bile bersendirian mule rase rindu..ingin ku memeluk dirimu untuk melepaskan rindu ini..tapi kite berjauhan..ku hentikan niat ku itu..ku lawan permintaan hati ini..sabarlah wahai hati..after exam nanti pasti dapat bertemu dengan kekasih hatimu itu..di kala kekasihku itu sedang mencari rezeki..aku tak patut menggangunye dengan permintaan hatiku....aku gusar..lame-lame nanti die akan benci dengan aku..tapi cukuplah sekadar aku layangkan pesanan ringkas buat dirinya..selepas dibalas..hampir 15 kali aku membuka dan membace mesej  itu..wahai hati..inilah yang dinamakan cinta dan hati yang berbunga..renung mesej sudah cukup untuk aku tersenyum mengenang dirinya..begitu mudah kekasihku itu untuk memujukku di kala aku kesedihan..terlalu pandai dia mengetahui kelemahanku..oh kekasihku yang ku cintai,ketahuilah diriku ini amat mencintai dirimu..walaupun kadang-kadang aku membuat dirimu jelak dengan kerenahku..percayalah..aku perlukan perhatian dan kasih sayang darimu..kerana engkaulah orang yang paling aku cintai..kekasihku..ku mohon agar perhubungan kite berkekalan..ku impikan kehidupan yang bahagia dengan kau kekasihku..ku minta agar kau sentiasa menyayangi dan mencintai aku sepenuh hatimu tanpa jemu..i love u so much my dearest hubby.. "

*Dari gegurl untuk kekasihnye boboy *



"..cinta tak memerlukan mata,cinta tak memerlukan telinga tetapi cinta memerlukan hati.." 

*Dari boboy untuk kekasihnye gegurl*

sangat jiwang..siapalah mereka ini agak2 nye yerk..mari kite teka..sungguh romantis pasangan ini...

November 06, 2010

DeePAvaLI di 3 TasIK


di kala jiran sibuk menyambut deepavali aku ngn en Tunang lak berconde2 mencarik idea untuk mengabiskan mase bersame..mane nak pegi nie ek..selepas je solat jumaat..beliau datang menghangkut ku lalu membawa haku ke tempat pengisian perut..setelah selesai pengisian perut we all g ke taman jaya..tasik ini sangat terkenal di kalangan penduduk di sekitar petaling jaya..sampai sane makan rojak buah+laksa yang xberape nak sedap pown..after dat melihat orang2 yang memancing kt taman jaya tersebut..setelah hampir sejam...we all pun bergerak ke taman tasik titiwangsa..ini tasik kt KL lak..berjalan2 dan menuju ke tempat penuggangan kereta kuda..hahah

mule2 kene beratur untuk ambik tiket..kaunter dibuke sampai pukul 6 sahaja orait..bugy kanak2 hargenye RM0.50 bugy dewasa pulak RM1.00..murah saje kan..


beliau sangat hepy pabila berada di atas kereta kuda itu..padahal aku yang kene beratur tunggu turn..its OK..beliau kn tercedera waktu ekcident aritu..beliau tak boleh berdiri terlalu lama...


kuda putih yang agak laju bawak muatan dua orang kt belakang..huhu..aku yang agak slim ni menambah kan muatan..kuikui


ini r antara kuda2 yang berada di kawasan titiwangsa itu..tempatnye agak busuk ckit coz najis x dibuang lagi ketika itu



after da sonok2 naik kuda..we all pn sambung berjalan2 di tasik titiwangsa itu..ini r gmbo yang diambil ketika berjalan2 di situ..


selepas penat2 we all pun menuju ke cheras...minum sat...berlibur2 kat kedai mamak tu sambil menyantap minuman yang sejuk..indah seh..pastu menuju ke taman tasik permaisuri lak..hahah..maka cukuplah tiga tasik arini we all pergi..kahkah..mmg xde keje kan..padahal nk exam nie..so..da tired..pulang ke rumah lorrr

Oktober 29, 2010

friDAY yang Friday





mest korang tertanye2 kn...pejadah r sumenye ni..ini r keje aku kt opis menjelang petang jumaat td..ini r namenye membuat pocket bintangggg..hahah..OK..actually mende ni aku yang suggest kt staff meeting..last2 aku lak yang kene buat..fungsi mende ini adalah kepade mane2 staff yang ingin memberi penghargaan kepada staff yang lain..contohnye aku nak bugy kat bos aku,so aku letak r bintang dalam pocket yang ade name bos aku...huhu ..cm kindergarten pn ade da opis aku ni..tp that is how we want to do for our BE xtvt..last2 sampai kul 5.30 aku kene stay kt opis nyiapkan mende tue..tp bile kulihat2..da macam warne "kap lam ya nga" je kn,kn..lantak r citu..for ur information..total cost for all the thing is RM52 hengget hokeh..jangan xpecayer..aku ade resit kalo nak tengok..ok..tatatititutu..also thanks kepada christine kerana byk membantu aku dalam menyiapkan mende ni..Senin launch mende tue..horeyyy
Enhanced by Zemanta

Oktober 26, 2010

aduan RAkyat


Majlis                          :           Luahan Hati sang dewi (bukan name sebenar)
Lokasi                         :           Dewi di tempat keje die,aku lak kt tempat keje aku
Waktu                         :           3.42 pm waktu jam pc aku
Cara komunikasi         :           Dewi gune telepon opis kol handphone aku
Tajuk                           :           BF Dewi  a.k.a Ali(bukan name sebenar)

Deringan telefon berkumandang..ku lihat terpapar no telefon opis Dewi..ku angkat lalu ku jawab..sebelom Dewi memulekan bicaranye,aku da dapat agak mende ape yang akan di bualkan (ahli nujum r katekan).Seperti yang aku jangkakan,memang tujuan Dewi menelepon aku untuk menceritakan masalahnye dengan Ali..OWH Ali...kenape kau seksa kawanku c’Dewi itu..

Alkisahnye,Dewi dan Ali ni buleh dikatakn baru sahaja menjalinkan perhubungan cinta..c’Ali ni merupakan peminat racing motor..manakala c’Dewi ini lak terlalu banyak minatnye..huhu..terlebih sudah.aku ni nak bercite pasal mende lain..terkuar mende lain lak..OK..stop bercengkerama eija..orait..so..dikatekan c’Ali ni nk holdkan hubungan mereka selama dua tahun..adekah c’Ali ini sudah giler..wahai Ali tahukah engkau dalam mase dua tahun macam2 buleh jadi?adakah kau pasti dalam mase dua tahun hati kau masih ade pada c’Dewi?..melihatkan keaadan sosial anak2 muda sekarang..aku tak rase kau boleh tahan dengan godaan n cobaan di luar sane..tp siape la aku untuk mempertikaikan diri kau kan Ali....tp Ali,kau meminta hubungan kau dan Dewi di holdkan untuk ape?apekah alasan kau yang munasabah?..C’dewi runsing memikirkan alasan yang kau berikan Ali...alasan kau c’Dewi akan menganggu kau untuk fokus dalam perlumbaan motor kau nanti..setau aku kejayaan lelaki selalunye ade wanita di belakangnye..tp kau terlalu pelik Ali..sukar untuk aku menganalisis diri kau..kalo r aku dapat membace ape sebenarnye yang tersirat dalam diri kau Ali..senang la aku nk explain kt c’Dewi..tp malangnye..aku pn tak berapa mengenali kau.Wahai Ali..sile la bugy alasan yang munasabah dan dapat diterima oleh akal pikiran manusia norma yang berperasaan +berhati perut..C’Dewi itu da amat menyayangi diri kau..tp kenape kau buat begitu padanye..

Kesimpulannye,,aku doakan agar c’Dewi terus tabah untuk menghadapi masalah ini..dan harap juge agar  c’Ali dapat memberi explanation yang buleh di terima akal..Tapi ku juge berharap agar c’Dewi dapat menerima ape sahaje kemungkinan yang akan berlaku..manetau jika c’Ali membuat keputusan yang tak disangkakan..aku harap ko tabah..ingat pesan aku ,yang pertama itu nampak indah..tp mungkin yang pertame itu bukan milik kite,yang pertame itu untuk kite jadikan pengajaran...dan mungkin yang kedue ,ketiga mahupun yang keempat juge bukan milik kite..dan mungkin yang kelima adalah yang terbaik untuk kite..ALLAH MAHA BERKUASA..

Oktober 25, 2010

terKEZUT

Semalam 24.10.2010 jam 8.35pm..sedang asyik aku meluahkan perasaan pasal En Tunang dengan kaklong (kakak En Tunang lor) di laman sembang facebook..tibe2 aku dapat kol dari En Tunang ..terkejut gak..coz i know on that time,die sedang on the way ke tempat keje..kerana beliau syif malam pada hari itu..selalunye beliau akan sampai di tempat keje around 8.45 malam...pelik+musykil (ade sedikit debaran di dalam hati)..sekali rupe2nye..excident...adoiii..menda ni r yang paling aku xnak dengar..so terus stop chating ngan kak long..then kol zawiah ajak teman g tengok En Tunang kt umah die..sesampai je kt ceras..tengok beliau tersenyum2 je..maklum r mcm pasangan bercinta pada kali pertame (sebab malu r..kan tengah gado..tibe2 jd cmni lak)..huhu..wat cm xde pape berlaku..terus naik kete bergerak ke HKL...sepanjang dalam kete tue..bebelan demi bebelan aku aku lemparkan kepada En Tunang..rasekan..ini r masenye melepaskan bom atom di dalam hati..huhu..pastu ade je jawabnye..sabor ye wahai eija cantik..dugaan bertunang..so after da sampai..pegi r register n terus dipanggil untuk di cuci lukenye..after a minute masuk bilik rawatan..kuar je die dari bilik rawatan tue..senyum lebar die..3 ari mc beb..perghhh..mmg best..tp nak tahan kesakitan akibat excident tu xbesh lansung..huhu..so..akan berehat r beliau di rumah sambil menyembuhkan dirinye itu..kemudian we all cergas ke downtown..tujuan ke sane --- >>>>> makan r ..pelagi..huhu..after setle makan2..anta beliau pulang ke rumah dan aku n zawiah pun terus pulang ke rumah..senin keje hokeyyyyy..

Ni r 2 keping gmbr yang telah aku snap semasa di HKL..seriau tengoknye..die ilek je sambil main PSP..sabar jeeeeerrr... :-)



Oktober 18, 2010

hatiku GUMBIRA

Ku gumbire..lalalalala..amboi senang hati nampak diriku ini..ni namenye kes untuk menyedapkan hati yang tengah agak susah hati ..OK..so..here we are..last sunday aku dan En Tunang telah pergi ke Bukit Tinggi untuk merealeasekan hati dinda kesayangannye ini yang sangat kusut mindanya sejak kebelakangan ini..(akibat hampir nk exam+keje melambak kt opis+preparation untuk perkahwinan)…walupun korang nampak mende cam simple,tp sebenarnye sangat meletihkan+preasure sangat..so kepade rakan2 aku kt luar sane..sile bersedia mental+fizikal di kala nak kahwin nanti..uhuk..

So kul 10 pagi we all bercadang bergerak ke Bukit Tinggi tersebut..tetapi duk melingkar2 area taman medan untuk mencarik tempat basuh kereta..tp malangnye sume car wash sangatlar penuh di kala pagi ahad tue..so..akhirnye dapat cuci kereta di gombak..teruja je basuh kereta kat situ..so after dat..singgah breakfast di Platinum Walk setapak..kenyangkan perut dulu before memulekan perjalanan..kalo lapar,nanti mood nak berjalan pun takde..huhu..ini perut EIJA ok…

Sepanjang perjalanan aku yang drive..En Tunang jadi tukang bercerite kat seat sebelah..tak berhenti2 die bercerite itu dan ini..(sape kate KREL pendiam?)..sampai je atas bukit nun..sesat lor plak..kol DD tanye mane tempat yang sepatotnye untuk tangkap gambar yang cantik2 tue..so after dapat instruction dari DD,we all sampai ke destinasi yang dituju..HOrayyyyyYYY!!!..pelagi..kuarkan camera..sambil menganggap diri sendiri model berkaliber yang sangat tersohor di dunia..KLik sane..KLik sini..pastu naik bus yang disediakan ke perkampungan  Jepun lak..adoi..mengah nak memanjat bukit yang tinggi tu..luckily aku masih ade stamina yang hebat disertakan dengan dorongan sang pujangga dari sebelah..hahahahaha..adoi tergolek lak..

After da bergambar sakan..En Tunang ku yang sangat sukakan binatang itu ajak singgah taman rabbit..aku ikutkan je..padahal aku cm da penat gak ni..beliau sangat suke beramah mesra ngan rabbit2 sekalian..aku memandang dari jauh..tak mau dekat2..kang rabbit sekalian kencing or gigit aku..then after dat we all meneruskan perjalanan destinasi seterusnye ..singgah sebentar ke Genting Sempah untuk mengisi perut..lalu meneruskan perjalanan ke Summit USJ lak..tengok wayang pulak.. “JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2”..huhu..tak penat2 kan we all nie..pe nak buat..bukan selalu dapat berconde2 cmnie..ini r masenye..after dat pulang ke rumah…kesimpulannye harini  muke ade sinyummmmm…  :-)

(Perenggan Penghargaan)
Kepada En Tunangku yang ku windu (ni kes bodek sebab dah bawak jalan)..mekasih banyak2 coz membawa hamba merealease tensen hamba ini..segar rasenye pergi kerja ari isnin..lega minda ini..huhu..En Tunang mmg selalu bawak hamba berjalan2 before exam..mayb itu salah satu rahsia hamba dapat keputusan yang agak baik (bukan 4 flat ok)..cewah aku bodek lagi..OK..mekasih banyak2 untuk ongkos yang sudah banyak dilaburkan untuk dindamu ini..tatatatatitititutututu..